Recyclagepark Brasschaat vernieuwd

3 april 2017

Recyclagepark Brasschaat vernieuwd

 

Igean heeft ons recyclagepark aan de Ploegsebaan heringericht. Er is nu een verhoogde laad- en loszone zodat zwaardere afvalstoffen makkelijker kunnen worden gelost.

Daarnaast zullen we, naast het tuin- en plantsoenafval, ook groente- en fruitafval kunnen blijven composteren bij het recyclagepark. We zijn zeer blij mee dat minister Schauvliege de vergunning afgeleverd heeft om dit proefproject verder te zetten, want composteren is een groot onderdeel van duurzaam omgaan met ons milieu en dankzij deze vergunning kunnen we als gemeente ons steentje blijven bijdragen.

Niet alleen voor ons als gemeente is dat belangrijk, ook onze inwoners winnen hierbij, want dankzij dit systeem kunnen we hun groenafval gratis blijven ophalen.

Naast de groencompostering ligt een stuk grond waarop wij als gemeentebestuur het materiaal voor de verwerking van biomassa willen opslaan.

Ook komt er een zone voor de beschutte werkplaats Aralea. We hebben de ambitie het recyclagepark om te vormen tot een kringlooppark. We hebben al jaren een prima samenwerking met Aralea en willen die ook naar hier doortrekken.

Afbeeldingsresultaat voor brasschaat recyclagepark

(foto van Jan Brys via Het Nieuwsblad: http://www.nieuwsblad.be/cnt/bljbr_02777681)

 

Categorie: 

Volg mij ook via

Foto's

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor mijn nieuwsbrief. 

Meer info over het federaal beleid?

Voor meer informatie over het federale niveau, verwijs ik u graag door naar mijn collega, Nahima Lanjri.

Minder Hinder Rond Antwerpen

Klik op lees meer en kom alles te weten over de lopende en komende werken in en rond Antwerpen en de bijhorende minder hinder maatregelen.

Laat ook uw stem horen en deel jouw idee om de hinder van de werken te beperken!