Inhuldiging woningen Marsstraat

4 november 2013

Inhuldiging woningen Marsstraat

 

Dit project aan de Marsstraat is een mooi voorbeeld van waar De Ideale Woning naar streeft in al haar nieuwe projecten:

  • een evenwicht in types van appartementen en huizen, afgestemd op behoefte in de gemeente;
  • aandacht voor toegankelijkheid met aangepaste woningen op het gelijkvloers;
  • een mix tussen sociaal huren, sociaal kopen en (als het kan) bescheiden wonen.

Bescheiden wonen mikt op de mensen die net naast de voorwaarden van sociale huisvesting vallen, maar waar we wel starterswoningen voor willen voorzien.

Het project in de Marsstraat bevat 34 appartementen en 8 huizen. Er zijn:

  • 2 appartementen met 1 slaapkamer,
  • 9 appartementen met twee slaapkamers voor gezinnen met 1 kind,
  • 11 appartementen met twee slaapkamers voor gezinnen met 2 kinderen,
  • 13 appartementen met 3 slaapkamers,
  • 3 huizen met 3 slaapkamers en
  • 5 huizen met 4 slaapkamers.

 

De talrijke genodigden, waaronder de bewoners zelf, lieten het regenweer niet aan hun hart komen en genoten van een hapje en een drankje. Zij luisterden naar de bondige speeches van Erik Block, Schotens Schepen voor Wonen, en Dirk de Kort, voorzitter van sociale huisvestingsmaatschappij De Ideale Woning.

Schepen Erik Block benadrukte de goede samenwerking, de doelstelling om tegen 2020 het sociaal objectief voor huisvesting te zullen halen en gaf de inwoners nog een boodschap mee: "het is voor de gemeente Schoten een feestelijke inhuldiging want we zijn zeer blij dat de sociale huisvestingsmaatschappij de Ideale Woning dit mooie project in onze gemeente heeft gerealiseerd. We kunnen hierdoor 40 gezinnen een gezonde, betaalbare en waardige woning aanbieden.

Een project met 32 huurappartementen, 2 huurwoningen en 6 koopwoningenals dit brengt onze gemeente weer een beetje dichter bij het vooropgestelde sociaal objectief dat tegen 2020 moet gerealiseerd worden.

Maar een gebouw, hoe mooi het ook mag zijn, blijft slechts een constructie van samengevoegde materialen wanneer er niet de toegevoegde waarde van een ziel is. En voor deze ziel moeten de bewoners samen zorgen. Want het draait uiteindelijk allemaal om hen, wij bieden een mooie constructie aan waar de gebruiker al dan niet zijn thuis van kan maken."

Dirk de Kort: "De Ideale Woning is trots op dit project. Ik wil dan ook graag iedereen die aan dit project heeft meegewerkt hartelijk bedanken voor de goede samenwerking en feliciteren met het zeer mooie resultaat. We blijven hard doorwerken aan nieuwe projecten in Schoten, en daarom ben ik ervan overtuigd dat we niet meer zo lang gaan moeten wachten op de volgende inhuldiging in Schoten.

De Vlaamse overheid heeft zich immers als doel gesteld dat er in de komende tien jaar een groot aantal sociale woningen moeten bijkomen. Vlaanderen heeft elke gemeente een concreet doel opgelegd, een concreet aantal sociale woningen dat er in de gemeente moet bijkomen. Dat zorgt uiteraard voor een vernieuwde dynamiek in de sociale woningbouw.

U hebt het ongetwijfeld al gemerkt dat de woningen al bewoond zijn. Ik wil dan ook graag nog al onze huurders hier veel succes wensen in hun nieuwe woonst. Ik hoop dat jullie hier vele jaren gelukkig kunnen wonen in deze mooie woningen met een prachtig Deuzeld-park voor de deur."

Tot slot bezochten we enkele van de appartementen, waar de bewoners ons hartelijk ontvingen. 

 

Categorie: 

Volg mij ook via

Foto's

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor mijn nieuwsbrief. 

Meer info over het federaal beleid?

Voor meer informatie over het federale niveau, verwijs ik u graag door naar mijn collega, Nahima Lanjri.

Minder Hinder Rond Antwerpen

Klik op lees meer en kom alles te weten over de lopende en komende werken in en rond Antwerpen en de bijhorende minder hinder maatregelen.

Laat ook uw stem horen en deel jouw idee om de hinder van de werken te beperken!