Nieuwe hondenzone in Driehoek (Brasschaat)

11 mei 2016

Nieuwe hondenzone in Driehoek (Brasschaat)

 

Hondenliefhebbers kunnen sinds vorige zaterdag ook terecht bij de nieuwe hondenzone in de wijk Driehoek! 

Een nieuwe ontmoetingsplek voor viervoeters en hun baasjes in Brasschaat.

Lees hier mijn speech voor de opening:


Beste mensen,

Beste hondenliefhebber,

Vandaag hebben we de eer om een oppervlakte van 5000m² hondenbos officieel te openen. Hiermee openen we de ontbrekende schakel voor hondenliefhebbers uit de wijk Driehoek.

Zoals jullie kunnen zien staan we hier op een mooie plek, gelegen aan de bijkomende ingang van dit bos- en natuurgebied, De Inslag. Via de toegangsweg van de civiele bescherming is het hondenbos goed toegankelijk voor bezoekers en hun viervoeters. Je kan je wagen hier ook gemakkelijk vlakbij parkeren.

Een hondenzone is voor veel mensen een belangrijke plek, want veel hondenliefhebbers hebben thuis niet voldoende plaats om hun hond genoeg uitloop te geven. Vanuit de gemeente willen we dan ook aan de vraag van de hondeneigenaars en hun viervoeters tegemoet komen: met een gespreid aanbod van grote en kleine hondenzones in Brasschaat. Daar kunnen Brasschatenaren en hun honden terecht op buurtuitlaatplekken in alle wijken tot zeer grote hondenzones aan de buitenranden van verschillende wijken – met andere woorden, voor ieder wat wils. Denk maar aan Peerdsbos en het gemeentepark voor het centrum, de Kattekesberg en Brusselse bossen voor Mariaburg en de Kaart, de Uitlegger voor de Bethanie en De Inslag voor Driehoek.

Niet alleen honden en baasjes vinden elkaar op deze hondenweides. We zijn voor de realisatie hiervan ook een mooie samenwerking tussen het gemeentebestuur en het Agentschap voor Natuur en Bos.  We zijn ook sociaal engagement en een sterkere buurtwerking rond deze hondenzones. Denk maar aan de hondenweide op de Kattekesberg. Ook zien we dat er bij de hondenzones vaak mooie vriendschapsbanden ontstaan, waar hondenliefhebbers elkaar vinden en gezellige samenkomsten organiseren.

Vandaag mogen we dit mooi stukje natuur officieel openen zodat honden zich hier vanaf vandaag helemaal kunnen uitleven. Ik hoop dat ook deze hondenzone mag uitgroeien tot een echte ontmoetingsplek voor de mensen van de buurt. Geniet ervan!


Categorie: 

Volg mij ook via

Foto's

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor mijn nieuwsbrief. 

Meer info over het federaal beleid?

Voor meer informatie over het federale niveau, verwijs ik u graag door naar mijn collega, Nahima Lanjri.

Minder Hinder Rond Antwerpen

Klik op lees meer en kom alles te weten over de lopende en komende werken in en rond Antwerpen en de bijhorende minder hinder maatregelen.

Laat ook uw stem horen en deel jouw idee om de hinder van de werken te beperken!