Geen trams voor Brasschaat

29 november 2012

Geen trams voor Brasschaat

 

De recente heraanleg van de Bredabaan tussen het centrum en de Zwaantjeslei, waarbij in het midden een brede berm werd voorzien, deed de gemoederen rond een mogelijke doortrekking van tram 3 oplaaien, alhoewel de meerderheidspartijen uitdrukkelijk stelden met de brede berm vooral een ‘dreefeffect’ na te streven.

Volgens Koen Peeters, woordvoerder van De Lijn, die een belangrijk deel van de werken betaalde, zijn er op korte termijn geen concrete plannen om de tram door te trekken naar Brasschaat, maar maakt een doortrekking wel deel uit van de mobiliteitsvisie 2020 van De Lijn. Politiek Brasschaat ziet een tram over het algemeen niet graag komen.

Open VLD-kandidaten Anne Van Aperen en Nicolas Van der Donckt: ‘Ons centrum is te smal voor een tram. Een tram brengt ook verstedelijking met zich mee. Wat we nodig hebben, is een goede busverbinding met Antwerpen en met de stations van Ekeren, Kapellen en Brecht.’

Op dezelfde golflengte zitten Vlaams Belang en CD&V. Waar burgemeester Dirk de Kort (CD&V) zich een tijd geleden liet ontvallen dat een tram kleine criminaliteit meebrengt, ziet hij het nu veel breder. ‘We moeten in nieuwe concepten durven denken. Zo is er de nieuwe drieledige Exqui.city-bus van Van Hool waarmee we onlangs een proefrit organiseerden. Deze bussen geven geen hinder voor onze middenstand, zijn flexibel en brengen geen visueel vervuilende traminfrastructuur met zich mee.’

Bron: Car&bus Magazine

Categorie: 

Volg mij ook via

Foto's

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor mijn nieuwsbrief. 

Meer info over het federaal beleid?

Voor meer informatie over het federale niveau, verwijs ik u graag door naar mijn collega, Nahima Lanjri.

Minder Hinder Rond Antwerpen

Klik op lees meer en kom alles te weten over de lopende en komende werken in en rond Antwerpen en de bijhorende minder hinder maatregelen.

Laat ook uw stem horen en deel jouw idee om de hinder van de werken te beperken!