Energieleningen van 0% tot 2% bij IGEAN

30 januari 2017

Energieleningen van 0% tot 2% bij IGEAN

 


Strenge winters hebben vaak onaangename neveneffecten, zoals hoge energiefacturen. Als je investeert in energiemaatregelen zodat je huis minder verbruikt, brengt dat op termijn op want je energiefactuur daalt: het isoleren van de woning, het vervangen van een oude stookketel door een condensatieketel, hoogrendementsbeglazing, ...

Het energieprogramma 2020 van de Vlaamse overheid gaat er van uit dat tegen 2020 iedere Vlaming in een energiezuinige woning woont. Om dat te bereiken is er nog veel werk aan de winkel. 

Wat weerhoudt mensen ervan om te investeren en zo je energiefactuur naar beneden te krijgen? Niet iedereen heeft het budget voor handen om energiebesparende investeringen te doen. Daarom kan u bij IGEAN een energielening aangaan van maximaal 15 000 euro. De rentes gaan van 0% voor bepaalde doelgroepen (beschermde afnemers, personen die verwarmingstoelage krijgen en SVK-verhuurders), 1% voor niet-commerciële instellingen en coöperatieve vennootschappen tot 2% voor de anderen. De leningen van 0% lopen over 10 jaar, de andere leningen over 8 jaar.  

 

In 2016 werden 362 energieleningen goedgekeurd bij IGEAN, waarvan 10,8% doelgroepdossiers. Het gemiddeld bedrag van de lening was 7.142 euro.

 

Wacht niet te lang, want vanaf 2019 zouden alleen de leningen voor de specifieke doelgroepen nog mogelijk zijn.

 

 

Categorie: 

Volg mij ook via

Foto's

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor mijn nieuwsbrief. 

Meer info over het federaal beleid?

Voor meer informatie over het federale niveau, verwijs ik u graag door naar mijn collega, Nahima Lanjri.

Minder Hinder Rond Antwerpen

Klik op lees meer en kom alles te weten over de lopende en komende werken in en rond Antwerpen en de bijhorende minder hinder maatregelen.

Laat ook uw stem horen en deel jouw idee om de hinder van de werken te beperken!