Als voorzitter van De Ideale Woning

Als voorzitter van sociale huisvestingmaatschappij De Ideale Woning kan ik meewerken aan betaalbaar wonen. De Ideale Woning is zowel actief in de stad Antwerpen als in de andere gemeenten van het arrondissement Antwerpen.

We onderhouden goede contacten met zowel gemeenten in een stedelijke omgeving als met meer landelijke gemeenten. Die verscheidenheid tussen stedelijke en landelijke gemeenten maakt het speciaal om nieuwe beleidsmaatregelen te testen en te zien of deze in de verschillende werkingsgebieden toe te passen zijn.

We evolueren van een sociale huurmaatschappij naar een woonmaatschappij. De recente evolutie is noodzakelijk omdat een onderzoek naar bescheiden en betaalbaar wonen uitwijst dat de realisatie van gemengde projecten met huur- en koopwoningen noodzakelijk is.

De Ideale Woning onderzoekt ook totaal nieuwe vormen van samenleven, zoals het project 'Thuishuis' waarbij ouderen in feite "op kot" gaan wonen.

Dirk de Kort

 

Méér informatie over De Ideale Woning via www.deidealewoning.be

Volg mij ook via

Foto's

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor mijn nieuwsbrief. 

Meer info over het federaal beleid?

Voor meer informatie over het federale niveau, verwijs ik u graag door naar mijn collega, Nahima Lanjri.

Minder Hinder Rond Antwerpen

Klik op lees meer en kom alles te weten over de lopende en komende werken in en rond Antwerpen en de bijhorende minder hinder maatregelen.

Laat ook uw stem horen en deel jouw idee om de hinder van de werken te beperken!